Introductie

In de Tuin

Ger Lataster

Amstedamse Limburger Ger Lataster (1920 - 2012) wordt tot de belangrijkste Nederlandse abstract expressionistische kunstenaars gerekend. Zijn krachtige persoonlijkheid die in zijn werken doorstraalt én zijn geëngageerde kritische instelling maakten hem niet alleen tot een meesterlijk schilder maar meer nog tot een groot kunstenaar die tot op de dag van vandaag generaties van schilders heeft weten te inspireren. 

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat Ger Lataster (1920 – 2012) geboren werd in het Limburgse mijnwerkersdorp Schaesberg. Jarenlang hebben wij intensief met hem samengewerkt en wij zijn trots dat wij u nu onze persoonlijke selectie van werken uit het atelier van de kunstenaar kunnen tonen. Portret van de vrijheid is een prachtige expositie van overtuigende doeken die in de afgelopen jaren alleen maar aan zeggingskracht en vitaliteit hebben gewonnen. Tevens zijn er in het Bonnefanten en het Gouvernement aan de Maas tentoonstellingen over Lataster te zien Wij nodigen u van harte uit om de tentoonstelling van 3 september - 7 oktober te bezoeken. De galerie is elke zaterdag van 12 – 17 uur en op afspraak open.

Heeft u interesse in zijn werk en wilt u graag enkele schilderijen van Lataster bezichtigen? Bel dan 043 356 1900 voor een afspraak of stuur een mail naar info@postgarcia.nl

Gerelateerd