Opening expositie De Streek van de Pense...
24-01-2018

LATASTER | HANS KEULS | EWA SADOWSKA | ALEXANDER VOGELS
Opening expositie zondag 28 januari 15 uur Avenue Céramique 17 Maastricht
Op 19 maart 2012 overleed Ger Lataster, ongetwijfeld een van de belangrijkste abstract-expressionistische schilders van zijn tijd. Door het gebruik van krachtige penseelstreken, vaak uitmondend in dik opgezette impasto's, naast dunne, haast materieloze spuitverf wist hij binnen te dringen bij de toeschouwer om grote en kleine emoties over te brengen. Kleur speelde daarbij een bepalende rol.
Liefhebbers van zijn werk roemen zijn eigenzinnig palet. Zijn krachtige persoonlijkheid die in de werken doorstraalt én zijn geëngageerde kritische instelling maakten hem niet alleen tot een meesterlijk schilder maar meer nog tot een groot kunstenaar die tot op de dag van vandaag generaties van schilders heeft weten te inspireren.


Hans Keuls, Luz Solar, 2017, Olieverf op doek, 110 x 210 cm
Tot aan zijn dood hebben wij met hem mogen samenwerken en wij willen ook nu zijn oeuvre voor het publiek toegankelijk én daarmee de herinnering aan hem levend houden. Het is daarom dat wij als hommage aan Lataster twee verschillende tentoonstellingen hebben samengesteld: De Streek van de Penseel - Ger Lataster, Hans Keuls, Ewa Sadowska en Alexander Vogels vanaf maandag 12 maart (TEFAF) gevolgd door Icarus Atlanticus Revisited - Ger Lataster, Bas Coenegracht, Sidi El Karchi en Hadassah Emmerich.


Ewa Sadowska, Novembre, 2017, Olieverf op doek, 110 x 150 cm

De kunstenaars die in De Streek van de Penseel te zien zijn, zijn verbonden door hun dynamische manier van schilderen. Olieverf is hun medium om gevoelens via levendige penseelstreken energiek op het doek te brengen. Vier kunstenaars voor wie het geheim van die ogenschijnlijk simpele maar hoogst persoonlijke penseelstreek tot een levenslang avontuur is geworden. De tentoonstelling wordt ingeleid door René Hoppenbrouwers, directeur van SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg te Maastricht. Onder zijn inspirerende leiding wordt dagelijks door een team van enthousiaste specialisten gewerkt aan de restauratie van meesterwerken uit ons nationale erfgoed.


Alexander Vogels, Krijtzee, 2017, Olieverf op doek, 130 x 130 cm

De opening is op zondag 28 januari om 15.00 uur. Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs!