Archief

Joie de vivre

05-03-2017 - 30-04-2017

Save the date! Op zondag 5 maart opent vanaf 15 uur in Galerie Post + García de expositie 'Ripollés Joie de vivre', met nieuwe schilderijen en sculpturen van de Spaanse kunstenaar. 
Wie een kunstwerk van Ripollés aanschaft haalt daarmee een vriend voor het leven in huis. Of het nu een ets is of een schilderij, een bronzen of een beschilderde sculptuur, het zijn allemaal dierbare huisgenoten die door hun joie de vivre bij de beschouwer een warme glimlach op de lippen toveren.

Ripollés wordt in vele landen ter wereld gewaardeerd als een veelzijdig en positief kunstenaar; niet alleen in uitdrukking en materiaal verschillen zijn werken, maar ook in formaat. Zijn grote beelden verlevendigen de openbare ruimte in Spanje, Frankrijk, China, Singapore maar ook in de Nederlandse steden Ede, ’s-Hertogenbosch en Uden. Op dit moment werkt hij aan het gigantische beeld Viva la Vida van 11 meter hoog dat in juli van dit jaar in Kerkrade zal worden geplaatst.

Om dit uitzonderlijke beeld te kunnen bekostigen is een creatief fundraising concept ontwikkeld. Ripollés gaat in zijn atelier in Spanje 100 beelden gieten in kunsthars, die qua vorm en formaat gelijk zijn aan het ontwerp-model maar die telkens unikaat worden beschilderd. Het is het grootste en meest complexe beeld in giethars dat hij tot nu toe heeft gerealiseerd.
Bij de opening op zondag 5 maart om 15.00 uur zullen zo’n vijftien beelden van Viva la Vida te zien zijn en aan de eerste begunstigers worden uitgereikt.

Ripollés is niet alleen een buitengewone kunstenaar en een kleurrijk mens, maar ook een zeer actieve wereldburger. Sinds 2010 brengt hij de nodige maanden per jaar door in Azië, met name in China, Taiwan en Singapore. Daarom is het voor ons meer dan een genoegen dat Ripollés bij de opening op 5 maart aanwezig zal zijn. Het zou fijn zijn als we samen met u en de kunstenaar het glas op deze tentoonstelling kunnen heffen.

Wij nodigen u van harte uit bij de opening aanwezig te zijn!
Gerelateerd